COMUNICAT A LA POBLACIÓ DE RELLINARS (actualització 07-11-2019)

//COMUNICAT A LA POBLACIÓ DE RELLINARS (actualització 07-11-2019)

COMUNICAT A LA POBLACIÓ DE RELLINARS (actualització 07-11-2019)

COMUNICAT A LA POBLACIÓ DE RELLINARS

L’ AIGUA SUBMINISTRADA ÉS APTA PER AL CONSUM HUMÀ

Benvolgut/da Sr./Sra.:

El Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya ens ha comunicat, avui 11 de novembre de 2019, a les 13:33 hores, que l’aigua subministrada a Rellinars és apta per al consum humà, confirmant els resultats de les anàlisis portades a terme pel laboratori acreditat de Mina Pública d’Aigües de Terrassa SA, motiu pel qual els hi comuniquem que es pot  beure i cuinar amb l’aigua subministrada. En cas que no hagin utilitzat l’aigua en els darrers dies, es recomana que obrin l’aixeta i deixin córrer l’aigua durant uns minuts, i en cas que tinguin dipòsit interior, que el buidin per tal de renovar l’aigua.

La causa que es vagi recomanar no ingerir aigua de l’aixeta, ha estat la contaminació de la mina de captació de Rellinars, per causes alienes al servei d’aigua, i que com ja els hem anat informant, ho hem posat en coneixement de l’Agència Catalana de l’Aigua per tal que investigui l’origen i, en el seu cas, es determini la responsabilitat de l’esmentat abocament.

Des del primer moment van funcionar correctament els sistemes de desinfecció i cloració del servei, així com els protocols d’actuació i prevenció de la companyia.

Tanmateix, els volem demanar que comprenguin que, pel principi de precaució que regeix en matèria de salut pública, la companyia informés de forma immediata a l’Ajuntament de Rellinars que s’havia de comunicar a tota la població la recomanació de no beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta.

Des del mateix dia 31, seguint el protocol d’actuació, es van desconnectar del servei d’aigua totes les captacions del municipi de Rellinars (la mina de Rellinars i els pous) i es va renovar tota l’aigua de les canonades, amb cabals d’aigua externs al municipi procedents de la xarxa de Mina Pública d’Aigües de Terrassa SA, que des de l’any 2000 està connectada al municipi de Rellinars per a situacions de sequera o emergència.

Volem agrair a l’Ajuntament de Rellinars la implicació, des del primer moment, a col·laborar i traslladar aquest missatge a tota la població de forma immediata, mitjançant medis efectius com van ser els reiterats anuncis per megafonia per tot el poble i per una bustiada de l’anunci que es va publicar al web de la companyia i de l’Ajuntament.

També volem agrair al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la implicació que ha tingut en la solució d’aquest incident.

Lamentem sincerament les incomoditats que els hi ha ocasionat aquest incident, el qual té unes causes alienes al servei municipal i a aquesta companyia, i esperem comprenguin que, en tot moment, hem actuat seguint un principi de màxima precaució.

Per últim, els fem saber que en breu s’organitzarà una reunió amb els veïns de Rellinars per a informar àmpliament sobre aquests fets.

2019-11-11T16:59:15+00:00